Corona lock down. 😷

Spannabis 2020 ging niet door

Met ons bedrijf DIHS (Dutch International Health Services), een groothandel van Hennep Totaal, hadden we samen met CBD-koffie een stand op Spannabis: de grootste cannabisbeurs van Europa. Op woensdag 11 maart 2020 kwamen we om 9 uur aan in Barcelona. En om 13 uur hoorden we dat de beurs niet door ging. Dat was een behoorlijke domper: een beurs optuigen kost geld. Om de moed er in te houden zijn we na het inchecken naar het Picassomuseum gegaan en daarna een lekker drankje op de Las Rambla. Alle terrassen waren open en de obers proberen alles om toch maar mensen aan te sporen tot consumptie.

Het uitgestorven zwembad vanuit ons verblijf in Barcelona

Op donderdag was ons team compleet. Iedereen kwam wel want alles is al betaald. We zijn naar Spannabis gegaan om ons te overtuigen van de Spaanse organisatie-inzet. Het is droevig om te zien hoe stands ongebruikt weer worden afgebroken en hoe voorraden onverkocht retour worden gestuurd. De internationale afspraken die we hadden op de beurs hebben we verschoven naar locaties in de horeca van Barcelona. Super rustig. Dat was wel vreemd. Door Corona waren er weinig mensen. Op vrijdag hebben we maar een lekkere strand dag gehouden. We gingen naar de supermarkt om in te slaan voor de zaterdag en de zondag.

In de avond hebben we een relatiediner georganiseerd. De restaurants zorgen dat de groepen gasten verspreid zitten zodat enig virusoverdacht minimaal is. Op zaterdag werd het echt serieus. Om een uur of 5 in de middag werden de terrassen schoon geveegd door politie en leger. In mijn hoofd maakte ik de vergelijking met de start van een Wereldoorlog. Geen vrijheid meer en gedwongen worden om te vertrekken door een agressor. Ik heb de oorlog niet mee gemaakt maar ik kan me er iets bij voorstellen. Wij hadden misschien geluk dat we in een Airbnb huis zaten. We konden koken en hadden NetFlix. Ik heb nog nooit zoveel afleveringen van Pablo Escobar gezien.

Gorilla CBD: make your Gorilla at home healthy

Het vertrek

Niets verkocht en met een raar gevoel naar huis. Het speciale Gorilla-pak dat we hadden meegenomen omdat in Spanje CBD voor menselijke consumptie officieel verboden is en daarom hadden we een Gorilla-CBD geproduceerd.

Samen met een collega hadden we de vlucht naar Amsterdam met Transavia op maandag 10 uur. Geen enkel probleem, geen vertraging, geen mondkapjes en geen gedoe en een bezetting van 60%. Maar met de aantekening dat twee vluchten zijn samen gevoegd. Aankomende op Schiphol verbaasde het ons dat daar alles open is op de Eetgelegenheden na. Een heel verschil met Barcelona.

Op naar Spannabis 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *